Persberichten

WPS-Easy Software EN15614-1/2.1b voor de Lascoordinator 11 jun 2015

WPS-Easy Software EN15614-1/2.1b voor de Lascoordinator
Vertrouwen in de WPS-bouwer

De lascoordinator heeft een zware en complexe taak en om hem daarbij wat extra ondersteuning te bieden, is er een Softwarepakket voor het bouwen, ontwikkelen en onderhouden van een betrouwbare WPS ofwel LasMethodeKwalificatie LMK.

 Vertrouwen in de WPS-bouwer

In de EN1090-CE wordt voor wat betreft een lasprocedure opstelling verwezen naar de EN-ISO-15614 voor wat betreft de technische ondergrond. Uiteraard heeft een lascoordinator een degelijk opleiding daarin gevolgd en met een diploma afgesloten maar er is een grote variatie aan basismaterialen , lastoevoegmaterialen, beschermgassen, moedermateriaalafmetingen, lasposities, lasnaden, lasapparaten / lasmachines en technische gegevens c.q. lasparameters als; lasvoltage , lasamperage , pulsbreedte , pulshoogte , pulsdiepte , pulsfrequentie , voortloopsnelheden , heatinput , lasenergie , uitsteeklengte , neersmelttijd , neersmelthoeveelheid , pendelbreedte , pendeloponthoud , stompe lasnaad , hoeklasnaad ,

buitenhoek lasnaad , overlaplas , U-vormige lasnaad etc., etc.

De WPS-Easy EN15614-1/2.1b Software is volledig integreerbaar met Cad-software en heeft mogelijkheden tot importeren van aanvullende data. Het WPS LMK formulier wordt met specifieke klant adresinformatie eenmaal voorzien en de WPS-Bouwer neemt deze gegevens automatisch op in de LMK met lasnaadtekening , die op haar beurt in de CAD-tekening kan worden opgenomen.

De WPS-Easy EN15614-1/2.1b Software creëert automatisch een laspositie-tekening voorzien van alle technische gegevens inclusief lasparameters. De lascoordinator kan vertrouwen dat zijn LMK technisch goed in elkaar steekt en desgewenst kan hij de LMK nog aanpassen aan zijn eigen specifieke eisen.

Een willekeurige gebruiker:

De WPS-Bouwer geeft gigantische tijdwinst, als ik de LMK persoonlijk zelf moet maken ben ik daar 3 à 4 uur aan kwijt en nu is het in enkele minuten gepiept”  

Link: http://www.vanotools.nl/infosite/pages/WPS+easy+software+bouwer+EN15614.html

Rubrieken