Persberichten

XF510Sr, een hoge snelheid krasmachine 27 nov 2008

XF510Sr, een hoge snelheid krasmachine

 

XF510Sr, een hoge snelheid krasmachine
 
XF510Sr is de ideale oplossing voor het op hoge snelheid markeren met zo min mogelijk geluidshinder. Het is de snelste op de markt zijnde krasmachine en is tevens de enige machine ter wereld die krassen combineert met het aanbrengen van Datamatrix codes. De XF510Sr is zeer krachtig en kan markeringen aanbrengen van 0,2 mm diep in bijna elk metaal.
 
Het markeren door middel van krassen – vergeleken met bijvoorbeeld micropercussie – heeft als voordeel dat het erg stil is in het gebruik. De stylus of kraspen wordt eenmalig in het materiaal gedrukt en wordt vervolgens langs de x- en y-assen verplaatst om het materiaal te graveren en om de markering aan te brengen. Tot nu toe waren snelheid en diepte beperkt voor mechanisch markeren, maar met deze technologie is het mogelijk om diepe markeringen met hoge snelheid aan te brengen.

De markeersnelheid heeft altijd de hoogste prioriteit gehad bij de ontwikkeling van de XF510Sr. De R&D-teams van Technifor hebben het mechanische systeem dat de markeerkop geleid herontworpen, evenals de bijbehorende elektronica. Het gebruik van de nieuwste generatie elektronische componenten heeft tot een kortere ontwerptijd geleid. Ook is de baan van de markeerkop, zowel achteruit als vooruit, geoptimaliseerd. Tenslotte is er een nieuw motorbesturingssysteem geïnstalleerd.

De hoge markeersnelheid leidt tot een kortere cyclustijd van productielijnen. De benodigde tijd voor het markeren van een onderdeel zal in de meeste gevallen minder zijn dan de tijd van andere fases van het productieproces waarin het geïntegreerd is. De machine werkt real-time. De nieuwe elektronica en de exacte positionering van de markeerkop hebben tot gevolg dat de machine, naast krassen, Datamatrix markeringen aan kan brengen door middel van verticale percussiebewegingen.

Het XF510Sr-systeem is zeer krachtig: het kan bijna elk materiaal markeren (in het bijzonder metalen) tot 0,2 mm diep. Andere op de markt verkrijgbare machines kunnen slechts ‘zachte’ materialen zo diep markeren. Deze markeerkracht is toe te schrijven aan drie factoren: de geoptimaliseerde pneumatische componenten voor grote vermogens (solenoïde ventielen); de specifieke harde kraspennen; en tenslotte een zeer stijf mechanisch geleidingssysteem dat niet vervormt wanneer het beweegt.

De XF510Sr is zeer gebruikersvriendelijk. De besturingsunit op afstand, de UC500, werd ontworpen voor wereldwijd gebruik. De machine heeft een interface in 18 talen, 14 soorten toetsenpanelen en gebruikt een universele stroomtoevoer die geschikt is voor 90 tot 250 volt. Een in een bepaald land ontworpen productielijn kan dus zonder enige aanpassing over de hele wereld worden geëxporteerd. De software voor het monitoren is zeer gebruikersvriendelijk door de gebruikte pictogrammen en door het zelf voorstellen van meerdere mogelijke markeringen zoals: vaste tekst, variabele tekst (data, tellers, ploegen, variabelen), logo's en DataMatrix codes.

De XF510Sr is recht toe recht aan. De machine heeft een standaard menu met 8 ingangen en 4 uitgangen, plus RS232-, USB- en Ethernetpoorten. Het kan bestuurd worden door zowel Ethernet als RS232 (uitwisselen van informatie bij het starten van markeren, einde van cyclus, stopcyclus, machine klaar om te markeren en markeren in uitvoering). De USB-poort wordt gebruikt voor backups, software updates, overdracht van markeerbestanden, logos en lettertypes, en voor het backuppen van markeerbestanden.

De XF510Sr heeft een markeerveld van 80 x 50 mm. Het geheugen is geüpgrade en kan nu tot 2000 markeerdocumenten verwerken. Er zijn talrijke opties beschikbaar: een kolomfunctie, een markeerprogramma via Windows, een draagbare besturingsunit, een startcyclus en de noodstop.

De markeerkop van de XF510Sr is heel klein en weegt slechts 10 kg. Het is dus de ideale oplossing voor integratie in productielijnen, draaibanken of in robotarmen.
 

Rubrieken