Persberichten

Zeer flexibele Ethernet-kabels met 600V UL-certificaat voor Industrie 4.0 28 feb 2019

Zeer flexibele Ethernet-kabels met 600V UL-certificaat voor Industrie 4.0
Met de nieuwe, zeer flexibele CFBUS.045 en .049 kabels, heeft igus Ethernet-kabels met een lange levensduur met 600V UL-goedkeuring ontwikkeld. (Bron: igus B.V.)

CAT5e of CAT6 kabels zijn onmisbaar voor de implementatie van Industrie 4.0 in de automatisering. igus heeft de twee uiterst flexibele CFBUS.045 en CFBUS.049 Ethernet-kabels nu verder doorontwikkeld, specifiek voor het dynamische gebruik in kabelrupsen. De nieuwe CAT5e en CAT6 kabels hebben een verbeterde UL-goedkeuring voor de Noord-Amerikaanse markt met 600V. De kabels zijn met meer dan 76 miljoen slagen, succesvol in het igus laboratorium getest en zijn uit voorraad leverbaar al vanaf één meter.

Industrieel Ethernet is de toekomst voor de gedigitaliseerde fabriek van morgen. Talloze studies laten zien dat het Fielbus-protocol wereldwijd stagneert en het aantal Ethernet-verdeelpunten toeneemt met groeipercentages ruim in de dubbele cijfers. Wat velen zijn vergeten is dat Fieldbus-systemen specifiek zijn ontworpen voor de zware alledaagse industriële omgevingen, terwijl Ethernet is bedoeld voor schone en veilige kantoor- en service omgevingen. Maar de industriële omgeving vraagt om een betrouwbare verbinding met een lange levensduur tussen de componenten. Wat dit betreft, is igus de eerste leverancier die een kabelprogramma biedt, met de series CFBUS.045 (CAT5e) en CFBUS.049 (CAT6), specifiek ontwikkeld voor dynamisch gebruik in kabelrups-systemen. Met ruim 76 miljoen slagen en een buigradius van 9.5 x d, demonstreerden de kabels duidelijk hun uitzonderlijk lange levensduur in het eigen igus testlaboratorium. Vanwege de hoge kwaliteit van de kabelmaterialen en de hoge elektromagnetische compatibiliteit (EMC) door de speciale gevlochten afscherming met een dekkingsgraad van 90%, kan igus de vernieuwde kabels nu aanbieden met een verhoogde UL spanning van 600V, direct uit voorraad. De Ethernet-kabels kunnen nu dus ook veilig naast drivekabels worden gebruikt.

Ethernet-kabels met 36 maanden garantie voor de Amerikaanse markt

Met meer dan 1.300 kabeltypen, biedt igus het grootste kabelrupskabel assortiment met de meest uitgebreide selectie van internationale goedkeuringen, waaronder kabels met UL-certificering. De specialist op het gebied van kabels voor bewegende toepassingen levert al ruim 25 jaar UL-gecertificeerde chainflex kabels voor de machinebouw en installatiebouw. Voor export bedrijven betekent dit dat ze gemakkelijker de Amerikaanse markt kunnen betreden, omdat UL (Underwriters Laboratories) de bekendste en meest algemeen geaccepteerde testorganisatie in de VS is. Het publiceert regelmatig standaarden en certificeert producten, zoals de kabels van igus. Wanneer er testcertificaten voor de kabels aanwezig zijn, dan verloopt de inklaringsprocedure bij de douane en de inbedrijfstelling snel en soepel. Vanwege het continue testen van alle chainflex-kabels in het eigen lab van 2.750 m², is igus de enige producent ter wereld die 36 maanden garantie biedt op het complete kabelassortiment, inclusief de nieuwe CAT5e en CAT6 Ethernetkabels.

Meer informatie vindt u op: www.igus.nl/cfbus

 

Rubrieken