Persberichten

Zelfs bij hoge temperaturen nog slijtvast: nieuwe high-performance polymeer halffabricaten 24 mrt 2017

Zelfs bij hoge temperaturen nog slijtvast: nieuwe high-performance polymeer halffabricaten
De nieuwe slijtvaste halffabricaten A500 en C500 zijn bijzonder temperatuur- en mediumbestendig (Bron: igus GmbH).

Voor prototypen, testmonsters en kleine series biedt igus haar klanten 25 halffabricaten van smeermiddel- en onderhoudsvrije kunststoffen met hoge prestaties. Nu heeft de motion specialist twee nieuwe iglidur materialen in haar al uitgebreide programma opgenomen. De zogenaamde A500 en C500 materialen zijn bijzonder temperatuur- en mediabestendig en bieden constructieve flexibiliteit in de levensmiddelen- en chemische industrie, de medische techniek en de installatiebouw.

Gemakkelijk te bewerken halffabricaten van igus openen veelzijdige mogelijkheden voor constructeurs, tegen lage kosten, om steeds het perfect passende smeer- en onderhoudsvrije component te produceren. Uit de makkelijk mechanische te bewerken halffabricaten kunnen onderdelen eenvoudig in verschillende vormen gedraaid, gefreesd of gezaagd worden. Met de A500 en C500 materialen biedt igus nu twee nieuwe materialen aan, die bijzonder medium- en temperatuurbestendig zijn.

Individuele onderdelen voor moeilijke omgevingscondities

iglidur A500 kan bij zowel zeer lage als zeer hoge temperaturen worden ingezet en biedt hier een bereik van -100 tot +250 °C. Het materiaal is daarnaast uiterst chemicaliënbestendig en tegelijkertijd FDA-conform. Daarmee is iglidur A500 geschikt voor toepassingen in de levensmiddelen- en drankenindustrie maar ook voor bijvoorbeeld medicinale toepassingen. Met iglidur C500 heeft igus daarnaast nu een materiaal als halffabricaat in het programma, dat ook bij temperaturen tot +250 °C ingezet kan worden Het is extreem mediabestendig, bijvoorbeeld bij contact met waterstofperoxide en waterdamp, ideaal voor toepassing bij pompen of afsluiters in de chemische- of procesindustrie. Daarnaast kent iglidur C500 in vergelijking met A500 duidelijk verbeterde wrijvings- en slijtagewaarden. Met de opvallende kleur zijn de geconstrueerde onderdelen in de lagerhouder en montage duidelijk te onderscheiden. Beide materialen zijn net als alle andere iglidur halffabricaten als stafmateriaal in de lengten 100 tot 1.000 mm verkrijgbaar. Door de uitgebreide tests in het eigen testlaboratorium kan de levensduur betrouwbaar berekend en voorspeld worden. Daarnaast kunnen met de "speedicut"-service halffabricaten ook razendsnel op maat en naar wens van de gebruiker machinaal door igus geproduceerd en geleverd worden. Het opsturen van een 3D-model of een 2D-tekening is voldoende. Binnen enkele dagen wordt het component afgeleverd  bij de klant. 

Meer informatie vind u hier.

Rubrieken