Persberichten

Houtbouw houtverbinders 09 nov 2023

Houtbouw houtverbinders
Houtverbinders voor houtbouw en houtskeletbouw

Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten balkdragers gebruikt bij houtbouw:

  1. Balkschoenen: Balkschoenen zijn metalen beugels die aan de onderkant van houten balken worden bevestigd om ze te ondersteunen en te verankeren aan andere constructie-elementen, zoals muren of funderingen.

  2. Balkdragers: Balkhouders zijn vergelijkbaar met balkschoenen, maar ze worden aan de zijkant van een andere houten balk bevestigd om de te ondersteunen balk op zijn plaats te houden.

  3. Balkklemmen: Balkklemmen zijn ontworpen om twee houten balken samen te klemmen en ze op hun plaats te houden, bijvoorbeeld wanneer je twee balken kruislings wilt verbinden.

  4. Balkdragers voor palen (paalhouder): Deze worden gebruikt om houten palen te ondersteunen en te verankeren aan de fundering of andere dragende structuren. Ze kunnen variëren van eenvoudige paalhouders tot verstelbare palenjacks.

  5. Balkdragers voor vloeren: Deze balkdragers worden gebruikt om houten vloerbalken te ondersteunen en te verankeren aan de dragende muren of kolommen.

  6. Balkdragers voor daken: Deze worden gebruikt om de dakbalken te ondersteunen en te verankeren aan de dakmuren of het hoofdframe van een dakconstructie.

  7. Verstelbare balkdragers: Verstelbare balkdragers kunnen worden aangepast aan verschillende hoogtes en hoeken, wat handig is bij ongelijke ondergronden of speciale constructievereisten.

Het is belangrijk om de juiste balkdragers te selecteren op basis van de specifieke behoeften en belastingen van je project. Raadpleeg altijd de bouwvoorschriften en laat je eventueel adviseren door een constructeur of bouwprofessional om ervoor te zorgen dat je de juiste balkdragers gebruikt voor je houtbouwproject. Zie ook houtskeletbouw en de pagina over een balkdrager.

Balkdragers.com - 9-11-'23

Rubrieken