Contimeta BV, Utrecht

Rubriek(en): Compressoren , Verpakkingsmaterialen , Verpakkingsmachines , Bevestigingsmaterialen

Contimeta is al meer dan 80 jaar actief op de markt van transportverpakking en levert verpakkingsmachines, verbruiksmaterialen en service.

Adres: Savannahweg 15
3542 AW Utrecht
Telefoon: 030-2484848
E-mail:
Website: contimeta.com

Informatie over Contimeta BV


Welkom bij Contimeta!

>> Een informatie-aanvraag doen, vindt u onder aan de pagina

Contimeta is al sinds 1932 actief op de markt van verpakkingen, transportverpakking en levert verpakkingsmachines, verpakkingsmateriaal en service. Daarnaast is Contimeta Utrecht actief in de bevestigingstechniek en compressoren.

Contimeta is een servicebedrijf en handelshuis dat zich richt op de industriële sector. Contimeta richt zich specifiek op die klanten, waarvoor het belangrijk is dat het productieproces ongestoord zijn doorgang kan vinden.

Daarvoor levert Contimeta betrouwbare machines. Een groot aantal soorten machines en verbruiksmaterialen kan uit voorraad geleverd worden. Een ervaren serviceteam zorgt voor preventief onderhoud en zal bijspringen in geval van storingen.

Vanuit vestigingen in Utrecht, Gent, Wuppertal en Malmö bedient het team van Contimeta de markt in de BeneluxDuitsland en Zweden. Dit team bestaat uit circa 100 mensen. Een team van ervaren adviseurs maakt hiervan deel uit. Toegespitst op iedere specifieke situatie kunnen die een oordeel geven over de bij het product, de capaciteit en omstandigheden passende machine en verbruiksmaterialen.

Een ervaren serviceteam zorgt voor installatie (preventief) onderhoud en zal bijspringen in geval van storingen. De machines kunnen daarom door een vaste monteur onderhouden worden. Bij specifieke problemen kan beroep worden gedaan op een specialist.

Verpakkingstechniek

De afdeling verpakkingstechniek van Contimeta richt zich specifiek op transportverpakking. Hierbij dienen verpakkingen voor het stabiliseren van de lading. Ook hebben deze verpakkingen een beschermende functie.

Het is zeer belangrijk dat verpakkingsmateriaal op een juiste wijze wordt aangebracht. Daarbij komt, dat de aan te wenden verpakkingen bepalend zijn voor de keuze van de verpakkingsmachines. Contimeta kan u helpen bij het maken van de juiste keuze bij het bepalen van transportverpakkingen en bijbehorende verpakkingsmachines.

Zowel qua verpakkingsmateriaal als verpakkingsmachines heeft Contimeta een zeer breed gamma tot haar beschikking staan. Verpakkingen is een zeer breed begrip. Op een aantal deelgebieden van deze verpakkingen heeft Contimeta specialisten die u kunnen adviseren bij het bepalen van de te maken keuze. 
Wij vertrouwen erop dat onze nieuwe website inzicht geeft in welke verpakkingen wij onze expertise hebben.

Trefwoorden verpakkingsmachines en verpakkingsmateriaal: 

Omsnoeringsmachine - Omsnoeringsapparaat - Palletwikkelaar -
Kunststofband - Omsnoeringsband - Hoekbescherming - Verpakkingstape - Krimpverpakken - Krimpfolie - Krimpverpakkingsmachine - Wikkelmachine - Foliewikkelaar - Folie - Rekfolie - Stretchfolie - Wikkelfolie - Bundelfolie - Topvel - Machinefolie - Topvellen - Tapedispenser - Omsnoeringsapparaten - Sealmachine - Rollenbanen - Verpakkingsfolie - Tape - Bedrukte tape - PEfolie - Antislippapier - Palletiser - Palletiseren - PO-folie - Wikkelaar - Strapping - Omsnoeren - Flowpack - Staalband -  Dozensluiter - Krimphoezen - PP-Band - PET-Band - Composietband - Textielband omsnoeringsband - Siat dozensluiter - Wikkelfolie informatie - Dozensluiters - Krimptunnel - Rekwikkelfolie - Bundelmachine - Dozensluitmachine - Bundelmachines - Krimpmachine - Hotmelt - Acryl-tape - Solvent-tape - PP-tape - PVC-tape - Flowpackmachine - Stretchfilm - Omsnoering - Orgapack - Omsnoeringsapparaat Contistrap 280

 

Recent aan de website verpakkingstechniek toegevoegd onze afdeling palletiseren

Al meer dan 50 jaar biedt Contimeta palletiseertechnologie aan.Expert in hoge kwaliteit end-of-line palletiseeroplossingen, snelle installatie tegen de scherpst mogelijke prijs. We kunnen dit realiseren door gebruik te maken van modulaire ontwerpen met standaard componenten en we bieden een garantie van 3 jaar!

Contimeta >> Advies >> ontwerp >> productie >> assemblage >> levering >> installatie en inbedrijfstelling, ondersteund door een zeer ervaren projectteam.

We tonen in onderstaande productgroep onze end-of-line palletisers in volgorde van oplopende capaciteit.

U kunt meer vinden op onze infomatiepagina's over palletiserenpalletiserspalletiseermachine.

 

Bevestigingstechniek

Contimeta is gespecialiseerd in bevestigingstechniek en heeft voor bijna elk bevestigingsvraagstuk een tacker of andere oplossing. De vele soorten bevestigingsapparatengastackersspijkertackers, nietapparaten, kramapparaten, nagelapparaten, schroefmachines, hotmelt lijmpistolen en -machines, ringkramapparaten, dozensluiters in combinatie met eindeloos veel bevestigingsmaterialen kunnen alles bevestigen.

Wij hebben zeer veel ervaring in bevestigingstoepassingen:

  • Bouw, o.a. voor timmerman, aannemer of dakbedekker. Daarvoor zijn typische bouwtackers beschikbaar.
  • Meubelbranche voor de meubelmaker en meubelstoffeerder. De meest verkochte tacker is de stoffeertacker. Maar er zijn ook rompentackers.
  • Industrie voor fabricage van prefab bouwelementen, pallets, kisten en overige houtconstructies en/of de reparatie daavan. Veel veel gebruikte termen daarvoor zijn coilnageltacker (coilnailer) of spijkerpistool en nageltacker.

Trefwoorden bevestigingsapparaten en bevestigingsmateriaal: 
Tackers - Tacker - Gastacker - Schiethamer - Hechttechniek - Hotmelt - Nietpistool - Nietpistolen - Lijmpistool - Lijmpistolen - Bevestigingsmaterialen - Spijkertacker - Brads - Popnageltang

 

Nieuw Houtverbinders Simpson StrongTie

Houterverbinders van StrongTie zijn voor zeer goede kwaliteit. Gaat u voor het beste, ook omdat u zich moeten houden aan het bouwbesluit, waaronder de inmiddels verplichte CE-markering, dan is Strongtie voorloper. Vanwege de grote vraag naar onze houtverbinders voor ook de kleinere afnemers hebben we de shop www.balkdragers.com

Houtverbinders van Simpson StrongTie, waaronder uit voorraad leverbaar: hoekijzersbalkdragerskolomvoeten en hoekankers

Op de website vindt u ook meer informatie over specifieke onderdelen op het gebied van balkdragers en houtverbinders, zoals over verbinders voor houtbouw, CLT (kruislaaghouthoutskeletbouw, houtverbindershoutskeletverbindingenkeilboutenchemisch ankerchemische verankering, chemisch anker, slagpluggen, paalhoudersdraadeind (of draadstangraveeldragerregeldragerbandijzerspijkerplaatbalkschoen, ruitersteun en versterkingshoek en zwarte balkdragers. Lees meer over de achtergronden van al deze verbinders en bijbehorend bevestigingsmateriaal. 

Draadverbinders en ringkrammen voor: Steenkorf, Steenkorven, Schanskorf, Schanskorven, Gabion, Gabions - Contimeta Tackerspecialist webshop 

 

Rivet-Expert | de webshop voor popnagels, blindklinkmoeren en apparatuur: 

Rivet-Expert legt zich toe op de verkoop van popnagels (rivets) en blindklinkmoeren met bijbehorende apparaten zoals handmatige popnageltangen, handmatige blindklinkmoertangen, popnageltangen op accu, pneumatische popnageltangen en pneumatische blindklinkmoertangen. Rivet-Expert voor de professional!

Rivets - Blindklinknagel - Blindklinknagel - Popnagels - Blindklinkmoeren - Popnageltang - Popnageltang accu - Popnageltang pneumatisch - Blind rivets - Klinknagels - Blindklinktang - RVS popnagels - Blindklinken

 

Persluchttechniek

Professionele compressoren levert Contimeta voor diverse toepassingen. Hoewel alle toepassingen van compressoren gemeen hebben dat het aangezogen gas wordt samengeperst en in druk verhoogd wordt, kan het uiteindelijke doel heel verschillend zijn.

Bij Contimeta kan je terecht voor:

Compressors trefwoorden:
Stille compressoren - Olievrije compressoren - Schroefcompressor - Zuigercompressor - Mobiele compressor - Bouwcompressor - Compressorolie - Luchtslanghaspels - Compressor - Dental compressor - Kleine compressor - Compressor huren.


Contimeta vertaalt verpakkingswensen en -behoeften in een optimale combinatie van machines en verbruiksmaterialen.
Een flexibele en gedreven eigen serviceafdeling voor onderhoud aan verpakkingsmachines en tackers.
Produktontwikkeling in nauwe samenwerking met toonaangevende relaties als BeARobopac, ITW, Born, Titan en Kihlberg zijn de steunpilaren voor de leidende positie van Contimeta.

Leveringsprogramma

Merken voor Bevestigingstechniek

BeA

Kihlberg

Meiho

Power adhesives

WHISPAIR

 

Producten bevestigingstechniek

Bevestigingsmateriaal

Balkdragers

Kolomvoeten

Hoekijzers

Houtskeletbouw

Houtverbinders

Verborgen houtverbinders

 

Asfaltnagels

Tackers

Coilnagels

Daknagels

Dozenhechters

Dozensluiters, automatische

Draadnagels

Duplexnagels

Gipsnagels, verzinkte

Golfkramapparaten

Golfkrammen

Handtackers

Hechtapparaten

Hechtmachines

Hechtnieten

Hechttangen

Hotmeltapparatuur

Hotmeltpistolen

Kramapparaten

Luchttackers

Nagels op strip

Nieten en krammen

Nietpistolen, pneumatische

Niettangen

Ringkramapparaten

Ringkrammen

Rolspijkermachines

Rondkopnagels

Schietbevestigingsmaterialen

Schiethamers, pneumatische

Schiethamers, voor beton en staal

Schietnagels

Schroefapparatuur

Schroefnagels

Siernagels

Smeltlijm

Smeltlijmapparatuur

Spijkerapparaten

Spijkermachines

Spijkerpistolen, pneumatische

Spijkers, op rol

Spijkers, voor spijkermachines

Spijkerapparaten

Spijkermachines

Spijkerpistolen, pneumatische

Spijkers, op rol

Spijkers, voor spijkermachines

T-nagelmachines

T-nagels

T-spijkers

Tackers

Verlorenkopnagels

Verlorenkopspijkers

Vertexclips

 

Compressoren

Compressoren, draagbare

Compressoren, geluidgedempte

Compressoren, geruisarme

Compressoren, mobiele

Compressoren, op ketels

Compressoren, stationaire

Compressoren, transportabele

Compressoren, verrijdbare

Compressorinstallaties

Industriecompressoren

Industriële compressoren

Bouwcompressoren

Bouwcompressoren, mobiele

Inbouwcompressoren

Luchtcompressoren

Luchtslangen

Stille compressoren

Tandartscompressoren

Zuigercompressoren, volautomatische

 

Merken Verpakkingstechniek

Orgapack

TITAN

Robopac

 

Producten Verpakkingstechniek

Bandomsnoerapparaten

Bandstaal

Bandstaal, voor verpakking

Bandwikkelmachines

Betonnagels

Betonspijkers

Bindmachines

Bindmaterialen

Bundelapparatuur

Bundelmachines

Bundelmachines voor kunststof- en katoen touw

Bundelmachines, automatische

Bundelsystemen

Bundeltouw

Eindverpakkingsmachines

Elastiekbinders

Foliewikkelmachines, voor pallets, semi-automatische

Foliewikkelmachines, voor pallets, vol-automatische

Foliewikkelmachines

Foliewikkelmachines, horizontale

Handrekwikkelsystemen

Kartonopzet-, vul- en sluitmachines, automatische

Koord

Krimpfolieverpakkingsmachines

Omsnoeringsapparaten

Omsnoeringsapparaten, staalband

Omsnoeringsband

Omsnoeringsband, PP

Omsnoeringsband, PET

Omsnoeringsband, kunststof

Omsnoeringsband, polyester

Omsnoeringsbandzegels

Omsnoeringsmachines

Omsnoeringsmachines, automatische

Omsnoeringsmachines, halfautomatische

Omsnoeringsmateriaal

Omsnoeringstouw

Palletiseres

Palletbinders

Palletrekfoliewikkelmachines

Palletverpakkingsmachines

Palletwikkelaars

Palletwikkelband

Palletwikkelmachines

Rekfoliebundelaars

Rekfolieverpakkingsmachines, voor palletladingen

Rekfolie

Rekfoliën

Rekfoliën, LLDPE

Rekfoliën, polyethyleen

Rekwikkelfoliemachines, voor pallets, vol-automatische

Rekwikkelfoliën

Stretchfolieverpakkingsmachines, voor palletladingen

Touwbindmachines

Verpakkingen

Verpakkingsband

Verpakkingsbandstaal

Verpakkingsgereedschappen en -machines

Verpakkingsmachines

Verpakkingsmaterialen

Verpakkingssystemen

Wikkelband

Wikkelfolie

Extra Bedrijfsgegevens

Directeur: Berend van Bon

Manager bevestigingstechniek: Paul Post Uiterweer

Manager verkoop verpakkingsmateriaal: Lars Wallaart

Manager verpakkingsmachines: Robbert Akerboom

Manager inkoop: Leon Schoneveld

Manager technische dienst: Berry Vink

Manager logistiek: Berry Vink

Manager marketing: Mark Leenheer

 

Aantal medewerkers: rond 100

Oprichtingsjaar: 1932

Kamer van Koophandel: 30010609 te Utrecht

Certificering: VCA*

Neemt deel aan beurzen:

Empack (Den Bosch) Empack (Brussel). Macropak (Utrecht), Bouwbeurs (Utrecht), Detal compressoren (Ray)

 

Filiaal/Filialen: Gent, Wuppertal, Malmö 

 

Import uit: USA, Japan, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Italië, Taiwan, Zweden, Spanje, UK, Rusland, Polen, China

Export naar: België, Duitsland, Frankrijk, Zweden 

Importeur van: Verpakkingsmachines, Tackers, Compressoren, Verpakkingsmateriaal, Bevestigingsmateriaal

Alleenvertegenwoordiger van: BeA Tackers, Whispair compressoren, Robopac palletwikkelaars

Agent/dealer van:

Titan, BeA, Born, Aerosmith, Extend, Sorsa, Kihlberg, Nolcoflex, Cobra, Band-A-Matic, Siebeck, Tecbond, Mobile Air, LC Lowcreep, Wrap Lite, Power Adhesives, Meiho, Whispair, Böhl, Nordson Durablue, Thimon, Vertex

Merken in eigendom: Contimeta, Hoekboard, Wikkelboard, Cobrax, Manustrap, Cobramatic, Whispair

Overige informatie:

Tevens: Verhuur van Compressoren, Leasen van Verpakkingsmachines, Tweedehands verpakkingsmachines, Onderhoudscontracten voor verpakkingsmachines

 

 

Informatie aanvragen

Naam:

Telefoon:

E-mail:

Ik wil informatie over:

Ja, mijn e-mail adres mag worden gebruikt voor het toezenden van informatie en/of speciale aanbiedingen door MYbusinessmedia en zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Persberichten (18)

Houtverbinders met ZPro-coating (13-11-2023)

Ontdek het hoogwaardige ZPro-assortiment houtverbinders. De door Simpson Strong-Tie zelf ontwikkelde ZPro-coating is een innovatief en goedkoper alternatief voor roestvrij staal. Lees verder...

Houtbouw houtverbinders (09-11-2023)

Er zijn verschillende soorten balkdragers (raveeldragers) beschikbaar voor houtbouw, afhankelijk van de toepassing en de specifieke eisen van je project. Lees verder...

Houtskeletbouw houtverbinders (14-07-2023)

Veel gebruikte houtverbinders bij houtskeletverbindingen Balkdrager levert vele soorten verbinders voor houtskeletbouw. Ankers voor houtskeletstijl worden veel gevraagd bijvoorbeeld. Lees verder...

Nieuw Zwarte balkdragers (14-07-2023)

Zoek je een houtverbinding voor esthetische (tuin)projecten. Balkdragers verkoopt uit de Design Series zwarte hoekijzers, zwarte kolomvoeten, zwarte paalkappen, zwart ijzerbeslag en bijbehorende houtschroeven met zwarte kop. Lees verder...

Popnageltang, hand, accu of pneumatisch (25-05-2021)

Met een popnageltang kunnen bijv. twee platen aan elkaar worden bevestigd met popnagels. Meestal worden twee materialen, vaak plaatmateriaal aan elkaar vastgezet. Afhankelijk van de zwaarte van de bevestiging, de grootte van de popnagels en de te verwerken hoeveelheden zal een keuze worden gemaakt voor een geschikte popnageltang. Lees verder...

Houtverbinders voor CLT (cross laminated timber) (23-04-2021)

Bevestigingsmaterialen voor CLT-verbindingen. Hout maakt een opmars als bouwmateriaal voor nieuwe woningen, hotels en kantoren. Je kunt er snel mee werken en volgens de experts verkleint het ook de uitstoot van CO2. Bij o.a. een pilotproject in Weert is gebouwd met CLT (cross laminated timber) ook wel kruislaaghout genoemd. Binnen een paar maanden stond alles op zijn plaats! Lees verder...

Lease een palletwikkelaar (23-04-2021)

Totaal lease-concept: Verpakken voor een vast bedrag per maand / pallet Lees verder...

Chemisch anker (15-05-2020)

Dit chemisch anker systeem is geschikt voor alle courante toepassingen (bevestiging van balkdragers voor rolluiken, luiken, waterverwarmers enz.). Het kan veilig binnen gebruikt worden (COV A+) en met het gewone afval weggegooid worden. Lees verder...

Balkdragers IUSE voor bevestigen van I-liggers (12-02-2020)

De beugels of balkdragers IUSE met naar buiten staande flenzen hebben aan beide zijden een bovenlip voor eenvoudige montage en worden gebruikt voor specifiek het vasteten van i-liggers. Lees verder...

Contimeta opent webshop voor Balkdragers (30-04-2019)

Balkdragers.com is een webshop voor onze StrongTie® houtverbinders en bijbehorende bevestigingsmaterialen, waaronder balkdragers, kolomvoeten, hoekijzers, verborgen verbinders en vele aanverwante houtverbinders of ophangbeugels. Daarnaast bevestigingsmaterialen en overige hulpmiddelen om houtverbinders vast te kunnen zetten. Lees verder...

Contimeta palletisers (29-06-2015)

De meest voorkomende palletiseeroplossing is het end-of-line palletiseren. Hierbij heeft elke productie- of verpakkingslijn één palletiser. Dit garandeert de hoogste graad van productiebeschikbaarheid omdat uitval van een machine slechts invloed heeft op één lijn. Contimeta biedt zowel standaard CSi palletiseermachines met hoge invoer als met lage invoer als maatwerk. Lees verder...

Houtverbinders van Simpson StrongTie (19-03-2015)

Nieuw in het assortiment van Contimeta bevestigingstechniek zijn houtverbinders van Simpson Strong-Tie, hoge kwaliteit met verplichte CE-markering. We leveren o.a.: hoekijzers, kolomvoeten en balkdragers. Kijk verder op de website. Lees verder...

Actie bedrukte tape (16-12-2014)

Tijdelijk bedrukte tape aantrekkelijk geprijsd, vanaf 0,78/rol. Gratis cliché kosten, verzending en afroller. Kijk verder op onze nieuwe website! Lees verder...

Omsnoeringsapparaat Contistrap CS-280, omsnoeren met n druk op de knop (16-04-2013)

De Contistrap 280 is het lichtste accu omsnoeringsapparaat in zijn klasse (3,7 kg inclusief accu) en heeft met 280kg de hoogste trekkracht. Met de krachtige 14,4 Volt Li-Ion accu zijn nog meer omsnoeringen per acculading mogelijk en wordt de oplaadtijd tot een minimum beperkt. Lees verder...

Rivet Expert - NOVA RE-64PT popnageltang (16-04-2013)

De NOVA RE-64PT is gemaakt om alle soorten popnagels te kunnen bevestigen, van 3,0 t/m 6,4 mm zonder veel kracht. Lees verder...

Rivet Expert, onderdeel van Contimeta lanceert de nieuwste RE-50 accu popnageltang (16-04-2013)

Deze accu popnageltang is gemaakt voor zowel standaard als structurele popnagels. Lees verder...

Foliewikkelaar Robot S6 van Robopac (04-11-2011)

Een unieke combinatie, een complete palletwikkelaar op mobiele basis. Deze wikkelaar is overal inzetbaar en kan ook zeer grote pallets of objecten wikkelen. De wikkelaar is zelfrijdend. Robopac was de eerste in de wereld die deze wikkelaar heeft uitgedacht. Alle ervaringen vanaf die eerste versie zijn in de huidige S6 verwerkt. Lees verder...

Accu Ringkramapparaat (28-01-2011)

Contimeta brengt een nieuw ringkramapparaat op de markt voor het manueel aanbrengen van ringkrammen. Ideaal, daar waar een compressor ontbreekt of voor kleinere projecten voor het maken van schanskorven (gabions) en andere hekwerkverbindingen. Een onmisbaar gereedschap voor aannemers bij infrastructurele projecten. Lees verder...

Laatste vaknieuws meer...

Bezoek de website van Contimeta BV

Rubrieken