Persberichten

Houtverbinders voor CLT (cross laminated timber) 23 apr 2021

Houtverbinders voor CLT (cross laminated timber)
Op zoek naar houtverbinders voor CLT verbindingen?

CLT is een soort multiplex van planken. De productie van staal, glas en cement kost veel fossiele brandstoffen. Zo’n 11% van alle broeikasgassen in de wereld komt voort uit de productie van bouwmaterialen. Die emissie vermijd je grotendeels als je met hout bouwt.

Hout biedt meer mogelijkheden voor prefab-fabricage dan met beton. Omdat het materiaal veel lichter is, kunnen grotere elementen in één keer in de fabriek worden gemaakt.
In Osnabrück staat een fabriek waar CLT elementen kunnen worden gemaakt tot 17,8 meter, compleet met uitsparingen voor vensters, leidingen en wandcontactdozen.

Hout, CLT, is nu nog duurder dan beton maar er wordt druk geëxperimenteerd. Ballast Nedam bouwde hotel Jakarta (Amsterdam) met CLT. Een andere techniek in houtbouw, houtskeletbouw wordt ook steeds vaker toegepast. Daar gaat het om lichte constructies van balken, palen en platen, waarbij holtes worden opgevuld met diverse soorten isolatiemateriaal. Bij het intact houden van de hoeveelheid Nederlandse bossen kunnen 22.400 woningen in hout worden gebouwd, een derde van de totale woningproductie.

Wij leveren alle CLT-bevestigingsmateriaal die wordt gebruik voor houtverbindingen, zoals balkdragers, (geluiddempende) hoekijzersverborgen houtverbinders, plaat- en bandijzer, mechanische en chemisch anker(hout) schroeven en veel meer.

Er is een speciale catalogus met houtverbinders voor CLT, 114 pagina’s met alle details en zeer bruikbare CLT-montage instructies. Klik hier

Houtverbinders voor CLT verbindingen

Balkdragers.com

 

 

Rubrieken