Persberichten

Houtverbinders met ZPro-coating 13 nov 2023

Houtverbinders met ZPro-coating
ZPRO coating als alternatief voor RVS

ZPro, de innovatieve anti-corrosie coating voor buitenprojecten!

Ontdek het hoogwaardige ZPro-assortiment houtverbinders. De door Simpson Strong-Tie zelf ontwikkelde ZPro-coating is een innovatief en goedkoper alternatief voor roestvrij staal.
De coating biedt een oplossing voor sterke en duurzamere houten buitenconstructies zoals carports, terrasconstructies, pergola's, overkappingen en meer.

Wat is ZPro anti corrosie coating?

ZPro is een innovatieve legering van zink en magnesium (≥25μm) met zeer interessante eigenschappen op het gebied van corrosiebestendigheid. Wanneer de coating van een houtverbinder wordt blootgesteld aan weersinvloeden vormt zich roest op het blootgestelde oppervlak. Dit wordt vervolgens bedekt met een dunne witte magnesium laag die het corrosieproces stopt. Dit zorgt voor een continue bescherming van het blootgestelde gedeelte van de houtverbinder.

Waarom kiezen voor houtverbinders met ZPro-coating?

  • Uitstekende bescherming: De ZPro-coating is gelijkwaardig aan een thermisch verzinkte beschermlaag die overeenkomt met corrosieklasse C3 (EN ISO 12944).
  • Duurzame houtverbindingen: Met de ZPro-houtverbinders creëer je duurzame verbindingen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Onze verbindingen zijn getest en CE-gemarkeerd met een levensduur van meer dan 15 jaar! De coating combineert duurzaamheid met betaalbaarheid, waardoor je hoogwaardige constructies kunt realiseren zonder de hoge kosten van roestvrij staal.

Meer informatie? Bekijk het ZPRO assortiment op balkdragers.com 

Rubrieken