Persberichten

Popnageltang, hand, accu of pneumatisch 25 mei 2021

Popnageltang, hand, accu of pneumatisch
Dit is een voorbeeld van onze bestseller accu popnageltang

De apparaten die Rivet-Expert (handelsnaam van Contimeta) levert zijn ingedeeld in popnageltangen en blindklinkmoertangen, voor handmatige verwerking, aangedreven op accu of pneumatisch. Wij kunnen je adviseren welk type apparaat het beste past bij je toepassing. Naast ons huismerk leveren we het A-merk Gesipa. Een manueel of handmatige popnageltang is te bedienen met één hand en voor het zwaardere werk met twee handen. Werk je seriematig dan is een accu popnageltang of een pneumatische popnageltang vaak een betere oplossing.

De werking van een Popnageltang
Platen of materialen die je wilt verbinden met popnagels worden voorzien van een gat, waarvan de diameter aan moet sluiten bij de popnagel. In de tabellen op onze website, bij de diverse soorten popnagels, staat aangegeven welk gat nodig is bij een toegepaste popnagel.

De popnagel wordt vanaf één kant in het materiaal aangebracht. Beide platen worden strak tegen elkaar geplaatst en de popnagel wordt volledig tot aan de kraag in het gat aangebracht. Achter de laatste plaat moet de popnagel minimaal 7 mm uitsteken.

Tijdens het aantrekken van de tang wordt de popnagel "opgekruld" aan de achterkant en vormt als het ware een kraag; dit verschijnsel noemen we “optrompen”. Als de popnagel volledig is opgetrompt zal na verder aantrekken van de popnageltang de trekpen van de popnagel afbreken. Beide platen zitten nu op elkaar geklemd. Het grootste voordeel is montage vanaf één zijde, het zg. “blindklinken”.

 

Rubrieken