Persberichten

In droge kledij aan het werk dankzij drying lockers van Algeco 01 okt 2014

In droge kledij aan het werk dankzij drying lockers van Algeco
Vochtige werkkleding droog in enkele uren.

Klamme werkkleding verleden tijd 
In droge kledij aan het werk dankzij drying lockers.

Helaas regent het vaak in Nederland.... Dit betekent vochtige werkkleding, natte laarzen en bedompte bouwketen.  Om dan nog maar te zwijgen van de geur!
Algeco, bouwer van modulaire units, introduceert daarom de drying locker.


De drying locker van Algeco is een modulaire kast voor 1 tot 13 personen. De radiator onderin elke kast zorgt voor een constante warme luchtstroom die via het plafond van de kast weer wordt weggezogen. Op deze manier is vochtige kleding binnen enkele uren weer droog en hygiënisch.

Drying lockers

Michel Darleux, General Manager Algeco Northern Europe: “De drying lockers bieden we al een aantal jaren aan in Frankrijk en werden op de markt gelanceerd na meer dan een jaar onderzoek. In Frankrijk zijn de kasten erg populair en zo besloten we om deze handige oplossing ook te lanceren in de Benelux De drying locker heeft erg veel voordelen. Iedereen die wel eens natte kleding heeft aangetrokken, weet hoe vervelend dat voelt. Daar komt bij dat de geur in sommige tijdelijke huisvesting als gevolg van natte kleding erg onaangenaam is. Droge kleding is bovendien veel hygiënischer. Ik denk zelfs dat het invloed kan hebben de gezondheid van de gebruikers. Verkoudheden en andere winterkwaaltjes steken minder de kop op. Ook de levensduur van de werkkleding wordt langer”.

De kasten kunnen, indien gewenst, worden voorzien van kluisjes zodat alles veilig kan worden opgeborgen. Om energie te besparen gaat de radiator uit zodra een deur opengaat en is het mogelijk de temperatuur van elke locker individueel in te stellen. Aan de buitenkant brandt bovendien een lampje ter indicatie dat de radiator aanstaat.

Erik Schrevers, Supply Chain Manager Algeco Northern Europe: ”De lockers hebben een laag verbruik. Duurzaamheid is iets dat bij Algeco hoog in het vaandel staat en dit willen we graag doortrekken in ons productgamma. Naast drying lockers bieden we bovendien ook energiezuinige inverters aan.”

Over Algeco

Algeco is wereldmarktleider op het vlak van tijdelijke en permanente totaaloplossingen in modulaire huisvesting en heeft  ruim 320.000 modules in voorraad.  Algeco is actief in 29 landen van Zweden tot China en verhuurt en verkoopt zowel standaard  units als modules die in samenspraak met de klant op maat worden gemaakt. Alle oplossingen worden geproduceerd met oog voor duurzaamheid en milieu. Algeco is actief in verschillende sectoren: bouw, scholen, kantoren, evenementen, opslag en industrie.

Barbara Lefrère
Marketing & Communication Officer Algeco Benelux
T: +32 11 45 72 34
M: +32 494 44 76 61
E : barbara.lefrere@as.algeco.com

                                                                  

Rubrieken